Παρότι ο ιστιοπλόος μας κατάφερε να κερδίσει την τελευταία από τις έξι τελικές ιστιοδρομίες, αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον ανεβάσει στις θέσεις μεταλλίων, αφού του στοίχισαν τα κακά αποτελέσματα στις προηγούμενες ιστιοδρομίες του «χρυσού στόλου».

Συγκεκριμένα ο Κοντίδης ολοκλήρωσε τη διοργάνωση στη 16η θέση με 134 βαθμούς ποινής, 52 περισσότερους από τον τρίτο Λορένζο Κιαβαρίνι (82β) και 74 περισσότερους από τον πρώτο Έλιοτ Χάνσον (60β). Σημειώνεται πως και οι τρεις πρώτοι είναι Βρετανοί, με δεύτερο τον Μάικλ Μπέκετ (75β).

Αξίζει να σημειωθεί πως στις πρώτες πέντε ιστιοδρομίες ο ιστιοπλόος μας τα πήγε περίφημα, έχοντας δύο δεύτερες θέσεις, μία τέταρτη, μία ένατη και μόλις μία κακή, την 21η που πήρε στη δεύτερη ιστιοδρομία και η οποία διεγράφη ως η χειρότερή του.

Στις έξι τελικές ιστιοδρομίες, εντούτοις, στις οποίες μπήκε ως τρίτος της γενικής κατάταξης, τα πήγε άσχημα, φέρνοντας τέσσερα πολύ κακά αποτελέσματα, αφού τερμάτισε κατά σειρά 37ος, 7ος, 40ός, 32ος, 40ός και 1ος στην τελευταία (διεγράφη η μία από τις 40ές θέσεις ως η χειρότερη των τελικών ιστιοδρομιών).