Καταργείται από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, η υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία για τους αφιχθέντες στην Κύπρο εφόσον ο έλεγχος για COVID-19 είναι αρνητικός, και μετατρέπεται σε αυτοπεριορισμό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  τα άτομα που φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία όπου έχουν μεταφερθεί μετά την άφιξή τους από το εξωτερικό, θα μεταβούν στους χώρους διαμονής τους για αυτοπεριορισμό, για τις υπόλοιπες μέρες που υπολείπονται ανάλογα με την κατηγορία της χώρας από την οποία προήλθαν. Αυτό θα συμβαίνει εφόσον ο έλεγχος διάγνωσής τους για τη νόσο COVID-19 είναι αρνητικός. 

Διευκρινίζεται ότι η μεταφορά προς τους χώρους διαμονής θα μπορεί να γίνει από τους οικείους ή με προσωπική διευθέτηση του προσώπου που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο στο οποίο έχει μεταφερθεί. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα προγραμματίσει ώστε λεωφορεία να περάσουν από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν φιλοξενούμενοι, τη Δευτέρα 25 Μαΐου, από τις 12 π.μ. – 1 μ.μ. περίπου, τα οποία θα μεταφέρουν άτομα που ο χώρος διαμονής τους είναι σε άλλη επαρχία από το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται, στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων τακτικών διαδρομών, στην πόλη της επαρχίας όπου διαμένουν.

Από την Τρίτη 26 Μαΐου, η μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να οργανώνεται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, όμως η μεταφορά από το ξενοδοχείο προς τους χώρους διαμονής δεν θα προσφέρεται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και θα μπορεί να γίνει από τους οικείους ή με προσωπική διευθέτηση του προσώπου που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο όπου έχει μεταφερθεί, καταλήγει η ανακοίνωση.