Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, καθώς επίσης και ο Διευθύνων σύμβουλος της DP WORLD Nawaf Abdulla, διαχειρίστριας εταιρείας του επιβατικού τμήματος του Λιμανιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν όλες οι προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των κρουαζιέρων που θα διοργανώνουν πολύ μεγάλες διεθνούς κύρους εταιρίες.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού αφού ευχαρίστησε τους τρεις Υπουργούς για τις προσπάθειες τους, τόνισε ότι ο Δήμος Λεμεσού και οι υπόλοιποι φορείς της πόλης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι επισκέπτες στην πόλη μας να έχουν μια αξέχαστη εμπειρία τόσο με τη φιλοξενία και την ανάδειξη των αξιοθέατων της πόλης μας όσο και με εκδηλώσεις που θα προβάλλουν την μοναδικότητα της Λεμεσού και της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Η επικείμενη έναρξη των οργανωμένων κρουαζιέρων μετά από πολλά χρόνια μειωμένης κίνησης, προδιαγράφει τις προοπτικές να καταστεί ξανά το λιμάνι της πόλης μας ως ένα σημαντικό κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του τόσο στις κρατικές υπηρεσίες όσο και στη διαχειρίστρια εταιρία του λιμανιού ότι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες.