Καθυστερήσεις προέκυψαν κατά την κατασκευή της πρώτης φάσης του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαϊττά, για την οποία τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2020 και το έργο αναμένεται να παραδοθεί τέλος του 2023.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Μηχανικός του έργου από πλευράς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Πανίκος Παναγιώτου, κάποιες από τις καθυστερήσεις κρίνονται δικαιολογημένες λόγω και της πανδημίας και κάποιες όχι.

Αναφορικά με παράπονα που δέχθηκε το Κανάλι 6 ότι η εργοταξιακή σήμανση και τα μέτρα ασφαλείας στα σημεία που διεξάγονται τα έργα δεν είναι επαρκή, ο Μηχανικός του έργου μας είπε πως σε κάποιο βαθμό κρίνονται ικανοποιητικά τα μέτρα που λαμβάνονται από το Τμήμα.

Πρόσθεσε ότι, τόσο ο εργολάβος όσο και τα Δημόσια Έργα, ελέγχουν του αναλάμποντες φανούς που έχουν τοποθετηθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσθέτοντας πως δυστυχώς κάποιοι κλέβουν τις πινακίδες και του φωτεινούς σηματοδότες από το εργοτάξιο.

Να υπενθυμίσουμε πως τα συμβόλαια για το έργο υπογράφηκαν στις 5 Ιουνίου του 2020 με την εργολήπτρια εταιρεία «CYFIELD CONSTRUCTION και προνοούν διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες και κόστος 26 εκατομμύρια 126 χιλιάδες ευρώ + ΦΠΑ.

Η πρώτη αυτή Φάση του έργου αφορά το τμήμα Πολεμίδια – Παλώδια, μήκους 3,6 χλμ. περίπου, από το Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού μέχρι την πρόσβαση προς την Κοινότητα Παλώδιας και αποτελεί συνέχεια της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη.

Ο αυτοκινητόδρομος θα είναι τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με κεντρική διαχωριστική νησίδα.

Το έργο διαλαμβάνει δευτερεύον οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 7 χλμ. , έναν ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή των Εκπαιδευτηρίων στην Παλώδια, τέσσερις συνολικά κυκλικούς κόμβους, μία υπέργεια διάβαση και μία υπόγεια διάβαση.