Περί τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται ότι θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα νέα έκτακτα σχέδια του Υπ. Εργασίας που ανακοινώθηκαν χθες, δήλωσε στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Μικρόφωνο στον Πολίτη», η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

 

Η Υπουργός Εργασίας διευκρίνισε, ακόμη, ότι όσες επιχειρήσεις επηρεάζονται από τα διατάγματα σε Λεμεσό και Πάφο και έχουν μείωση του κύκλου εργασιών πέραν του 80%, θα μπορούν να ενταχθούν στα ειδικά σχέδια πλήρους αναστολής εργασιών, για κάλυψη του 60% του μισθού του συνόλου του προσωπικού τους.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα σχέδια για στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας και όλων των επιχειρήσεων που συνδέονται με τον τουρισμό, όπως είπε η κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, καθώς και τα ειδικά σχέδια στήριξης ανέργων και αυτοτελώς εργαζομένων.

Επιχειρήσεις ορισμένων δραστηριοτήτων που έχουν μείωση του κύκλου εργασιών πέραν του 40% θα μπορούν να επιδοτηθούν για το 65% του προσωπικού τους.

Για μικρές επιχειρήσεις που εργοδοτούν μέχρι 3 εργαζόμενους, θα καλυφθεί το σύνολο του προσωπικού.

Καταβάλλεται προσπάθεια, όπως είπε η κ. Αιμιλιανίδου, με τη μηχανογράφηση του συστήματος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή του κανονικού ανεργιακού επιδόματος και επιδόματος ασθενείας.