Τέλη του έτους με αρχές του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν δύο αντιπλημμυρικά έργα του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), τα οποία επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΣΑΛ αναφέρεται ότι «μετά την ολοκλήρωση των δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων «Αντλιοστάσιο S8 & S9 με συναφή δίκτυα τους» το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας προχώρησε σε εκτέλεση τεσσάρων νέων σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις εργασίες να προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων. Δύο από τα έργα αυτά επισκέφθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΑΛ Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας και ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, οι οποίοι έτυχαν  ενημέρωσης από την εκάστοτε Ομάδα Επίβλεψης, σχετικά με την πορεία των εργασιών».

Πρόκειται για συμβόλαιο, το οποίο αφορά την κατασκευή 2,6 χλμ περίπου κεντρικών αγωγών ομβρίων υδάτων διαφόρων διαμέτρων στην περιοχή Αγίου Λαζάρου – Οκκουλάρ. Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία κατά 75% και θα απαμβλύνει άμεσα το πρόβλημα πλημμυρών σε μια από τις κύριες προβληματικές περιοχές της πόλης.

Οι κύριοι Βύρας και Χατζηχαραλάμπους επισκέφθηκαν επίσης το «Συμβόλαιο C12B (όμβρια), το οποίο εκτείνεται μέχρι τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή και την οδό Αθανασίου Διάκου νοτιοδυτικά και τη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου προς τα νοτιοανατολικά. Στα βορειοδυτικά οριοθετείται από τη Λεωφόρο Στρατηγού Τιμαγιά, ενώ στα ανατολικά οριοθετείται από τις οδούς Χρυσοπολιτίσσης, Κυριάκου Μάτση, Κίμωνος και Αγίου Νεοφύτου. Το έργο θα απαμβλύνει προβλήματα πλημμυρών στις ευάλωτες περιοχές της Μητρόπολης, Χρυσοπολίτισσας και Αγίου Ιωάννη».

Σημειώνεται ότι τα δύο συγκεκριμένα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλος του 2023 με αρχές του 2024.

Παράλληλα, το ΣΑΛ στο αμέσως επόμενο διάστημα, «θα ξεκινήσει την υλοποίηση τριών νέων αντιπλημμυρικών έργων τα οποία θα θωρακίσουν περαιτέρω την πόλη της Λάρνακας. Πρόκειται για το μεγάλο Αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Καμάρες, τη μελέτη και σχεδιασμό ομβρίων υδάτων για τις πλημμύρες επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου και της οδού Στασίνου και τη μελέτη και σχεδιασμό ομβρίων υδάτων για τις πλημμύρες επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και των οδών Απόλλωνος και Άρεως».

Πηγή: ΚΥΠΕ