Στα τέλη του 2021 εκτιμάται από το Υπουργείο Μεταφορών ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει το έργο της διαπλάτυνσης και βελτίωσης του δρόμου που οδηγεί από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού προς την Παρεκκλησιά, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινότητας, λόγω της επικινδυνότητάς του ελέω των φορτηγών που διακινούνται σ’ αυτόν, μεταφέροντας πρώτες ύλες από τα λατομεία τα οποία δραστηριοποιούνται στην περιοχή Παρεκκλησιάς.

Η διαπλάτυνση και ανακατασκευή του δρόμου είναι ένα αίτημα που χρονολογείται από το 1990, μας ανέφερε ο κοινοτάρχης Παρεκκλησιάς, Σωκράτης Παύλου, εκφράζοντας την απογοήτευσή του διότι, όπως είπε, οι αρμόδιοι είναι μόνο υποσχέσεις και συνέχισε εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί.

Τόνισε την επικινδυνότητα του δρόμου αφού, όπως ανέφερε, τα φορτηγά από τα λατομεία κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αστυνόμευση δεν υπάρχει, ενώ διακινούνται πλέον σε αυτό χιλιάδες αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον κ. Παύλου, διαδικαστικά το έργο βρίσκεται στη διαδικασία των εκτιμήσεων, για αποζημιώσεις που θα απαιτηθούν για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι σχεδιασμοί και οι απαιτούμενες μελέτες.

Να υπενθυμίσουμε ότι αρχές του 2020, κάτοικοι και φορείς της Παρεκκλησιάς πραγματοποίησαν και εκδήλωση διαμαρτυρίας στον συγκεκριμένο δρόμο.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο Πολεοδομικό αυτό έργο έχει περιληφθεί και η εργασία επιμήκυνσης της λωρίδας εξόδου, κατά 200 με 250 μέτρα, του δρόμου από Λεμεσό προς Παρεκκλησιά και η βελτίωση της στροφής εξόδου.

Χάρης Παναγιώτου