Τα εγκαίνια του διαδραστικού δωματίου «Σώστε τη θάλασσα» στο Κέντρο Καινοτομίας Γαλάζιας Οικονομίας του Δήμου Λεμεσού, που βρίσκεται στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ, τελέστηκαν το μεσημέρι από την Υφυπουργό Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Το διαδραστικό δωμάτιο, το οποίο φέρει την ονομασία  «Σώστε τη θάλασσα» (“Ocean room”), αποτελεί έναν εντυπωσιακό χώρο εμπειρίας, παιδαγωγικού χαρακτήρα, που μεταφέρει το κοινό στον κόσμο της θάλασσας

Στόχος του, να μεταδώσει γνώσεις στους νέους, να τους προτρέψει να διαδώσουν το μήνυμα της επιτακτικής ανάγκης για διάσωση των θαλασσών μας, αλλά και να τους εμπνεύσει να λάβουν οι ίδιοι δράσεις για να το πετύχουν.

Στον χαιρετισμό της η κ. Χατζημανώλη, σημείωσε ότι το Ocean Room στέκεται ως φάρος εκπαίδευσης με στόχο να μεταδώσει γνώσεις, να εμπνεύσει δράση και να καλλιεργήσει το αίσθημα της διαχείρισης στους νέους μας.

«Ανάμεσα στους στόχους που έχουμε θέσει ως Υφυπουργείο Ναυτιλίας είναι και η προώθηση των ναυτιλιακών και ναυτικών επαγγελμάτων σε σχολεία της μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης», σημείωσε η Υφυπουργός.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό κέντρο αφιερωμένο στα παιδιά μας.

Σημειώνεται ότι το δωμάτιο δημιουργήθηκε με την χορηγία της Royal Caribbean International.

Χαιρετίζοντας με τη σειρά του την εκδήλωση, ο Διευθυντής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της Royal Caribbean International,  Χρήστος Καραβός, ανέφερε ότι η Royal Caribbean στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θαλάσσιο οικοσύστημα και εξέφρασε την ευχή όπως τα παιδιά αξιοποιήσουν το εκπαιδευτικό δωμάτιο.

Επισημαίνεται ότι το διαδραστικό δωμάτιο μπορούν να επισκεφτούν όλα τα σχολεία, δωρεάν, κατόπιν ραντεβού.