Συνολικά 52 από τα 57 θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA, όπως ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ 14 οικογένειες έχουν ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, με την επώδυνη αυτή διαδικασία να συνεχίζεται.

Παράλληλα, όσοι οικείοι των θυμάτων καθώς και επιβαίνοντες επιθυμούν μπορούν να παραλάβουν προσωπικά αντικείμενα από το Α.Τ. Τεμπών, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους διασώστες από το μοιραίο τρένο.

Σήμερα, Παρασκευή αναμένεται να λήξει και η έρευνα στο σημείο της τραγωδίας με τα γερανοφόρα οχήματα να έχουν μετακινήσει τα δύο βαγόνια τόσο το πρώτο επιβατικό της β’ θέσης όσο και το βαγόνι- εστιατόριο διευκολύνοντας την επιχείρηση.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον νέο Υπουργό Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη και τα ονόματα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσουν τα αίτια.

«Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ