Φωτογραφικό έργο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus για την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, φιλοξενείται στο αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου αναφέρεται ότι από τις 10 Αυγούστου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, φιλοξενείται το φωτογραφικό έργο “Explore Cyprus: Beyond the City” του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και του Επίκουρου Καθηγητή Ψηφιακών Μέσων Δρα Χρίστου Καρπασίτη, Υπεύθυνου Ακαδημαϊκού του προγράμματος BSc (Hons) Web Design & Development του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου. Στόχος της ομάδας του έργου είναι με την ολοκλήρωση της έκθεσης στο χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας, το έργο να «ταξιδέψει» και σε άλλες πόλεις της Κύπρου.

Προστίθεται ότι «το φωτογραφικό έργο, στο οποίο συμμετείχαν ενεργά τόσο καθηγητές όσο και φοιτητές του προγράμματος BSc (Hons) Web Design & Development του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, έχει ως στόχο την ανάδειξη και προβολή της κυπριακής υπαίθρου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας».

Ο Δρ. Καρπασίτης εξέφρασε ικανοποίηση για την έκθεση στο αεροδρόμιο Λάρνακας , που όπως είπε «προβάλλει την ομορφιά και τον μοναδικό χαρακτήρα της κυπριακής υπαίθρου. “Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί παράδειγμα της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Hermes Airports, η οποία συνδυάζει την τέχνη της φωτογραφίας με το ταξιδιωτικό πνεύμα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «καθώς οι ταξιδιώτες αναχωρούν από τη χώρα μας, τα φυσικά τοπία, οι γνώριμες φυσιογνωμίες, τα έθιμα και οι παραδόσεις της Κύπρου, προκαλούν μια αίσθηση νοσταλγίας αλλά και σύνδεσης με το νησί. Φιλοδοξούμε όχι μόνο να αγκαλιάσουμε και να προωθήσουμε τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, αλλά και να εμπνεύσουμε τόσο τους ντόπιους ταξιδιώτες όσο και τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη γοητεία της Κύπρου».

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Ειρήνη Πολυκάρπου, εξέφρασε ικανοποίηση «για την ολοκλήρωση αυτού του ξεχωριστού έργου, το οποίο προσφέρει μια καλλιτεχνική και δημιουργική προσέγγιση στην προβολή της Κυπριακής ζωής πέραν από τις πόλεις. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στην ομάδα του έργου, που κατά τον τελευταίο χρόνο επισκέφθηκε όλα τα ελευθέρα χωριά και Κοινότητες της Κύπρου για να αποθανατίσει αυτές τις μοναδικές στιγμές».

Το Πανεπιστήμιο, συνέχισε, «εκφράζει ευχαριστίες στους χορηγούς του έργου για τη σημαντική στήριξή τους κατά την υλοποίηση του, αλλά και στην καθοριστικής σημασίας συμβολή της Hermes Airports, για τον αντίκτυπο του έργου και την προώθηση της κυπριακής ομορφιάς σε όλους τους ταξιδιώτες».

Από την πλευρά της η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports, ανέφερε ότι «η διαχρονική προβολή της Κύπρου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις προτεραιότητές μας στοχεύοντας στην ανάδειξη των στοιχείων και του πολιτισμού της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι στην ομαλή διεκπεραίωση του έργου «συνέβαλαν ο κύριος χορηγός του έργου Petrolina (Holdings) Public Ltd, τα ερευνητικά κέντρα των Πανεπιστημίων UCLan Preston και UCLan Cyprus – «Centre for Cultural Preservation through Creative Practice», «International Centre of Media, Arts and Communication – ICMAC», οι υποστηρικτές του έργου Hellenic Bank και Hermes Airports, καθώς και οι χορηγοί επικοινωνίας Alpha Κύπρου και Reporter».

Πηγή: ΚΥΠΕ