Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε ιστορικό βήμα την ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Τουρκικών Κρατών (TURKPA) να δεχτεί την «κοινοβουλευτική συνέλευση της τδβκ», με το καθεστώς του παρατηρητή.

Σε δήλωση χαιρετίζει με μεγάλη χαρά την ένταξη της «κοινοβουλευτικής συνέλευσης της τδβκ» στην TURKPA, στη διάρκεια της 12ης συνόδου της ολομέλειας που φιλοξενήθηκε στην Τουρκία.

Ο Τατάρ εκφράζει ευγνωμοσύνη στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, «που άναψε τη δάδα αυτού του αγώνα» και στον Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, ο οποίος, αναφέρει, ήταν ο αρχιτέκτονας που έδωσε τη δυνατότητα στην «κοινοβουλευτική συνέλευση της τδβκ» να γίνει μέλος ως παρατηρητής.

Ευγνωμοσύνη εκφράζεται και στα μέλη της TURKPA.

Ο Τ/κ ηγέτης στη δήλωσή του αναφέρει πως η ελπίδα για το μέλλον έχει τώρα αυξηθεί και έγινε ένα σημαντικό ιστορικό βήμα για την «τδβκ» – όπως αναφέρεται στο ψευδοκράτος – για «την επιβεβαίωση της κυριαρχικής μας ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος μας».

Αναφέρει επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι οι Τ/κ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειες «στον δίκαιο αγώνα μας για τα δικαιώματα του τ/κ λαού».