Της Νίτσας Παύλου

Η τσαπατσουλιά στο μεγαλείο της! Όλα στα περίπου! Όλα στον αυτόματο πιλότο! ‘Έτσι είναι όλα τα μέτρα, που ανακοίνωσαν για αναχαίτηση της πανδημίας! Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ των μέτρων. Θεωρώ ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και μέρες και ήδη αργήσαμε!

Τοπικό lockdown σε Λεμεσό και Πάφο. Απομονώνουν δύο επαρχίες γιατί θεωρούν ότι εκεί είναι «η πηγή του κακού για την εξάπλωση του κορωνοϊού». Δεν μας λέει, όμως, κανείς τη σχέση των θετικών κρουσμάτων σε συνάρτηση με τον αριθμό των τεστ ανά επαρχία. Ένα στοιχείο, που σίγουρα θα έδινε αρκετές απαντήσεις γιατί κλείνει μόνο η Λεμεσός και η Πάφος. Γιατί με μαθηματική ακρίβεια, μετά το cluster που εντοπίστηκε στο σφαγείο στην Λευκωσία, σίγουρα τα κρούσματα θα αυξηθούν και στην πρωτεύουσα. Οπόταν που οδηγούμαστε; Σε ολικό locκdown σε όλη την Κύπρο! Μα η Λεμεσός και η Πάφος θα μετρούν ήδη 15 μέρες σε locκdown! Οπόταν, τόσο οι οικονομικές όσο και οι ψυχολογικές συνέπειες, θα είναι χωρίς επιστροφή! Να σας υπενθυμίσω ότι όταν είχαμε τις αλυσίδες μετάδοσης στη Λάρνακα, δεν έγινε ποτέ σκέψη να μπει σε locκdown η πόλη.

Αποφασίζουν την απαγόρευση στη διακίνηση από και προς τις δύο επαρχίες! Βάζουν σημεία ελέγχου σε διάφορα σημεία τα οποία ανακοίνωσαν, ωστόσο υπάρχουν τόσες άλλες δίοδοι για να εισέλθει κάποιος στις δύο επαρχίες! Τα στήνουν στις 8 το βράδυ και μετά αποφασίζουν ότι την επομένη στις 12 το μεσημέρι θα αρχίσουν οι έλεγχοι. Και αρχίζουν να βγάζουν τα σημεία ελέγχου που τοποθετήσαν στους δρόμους. Μεγάλη συνεννόηση όλων των αρμοδίων!

Α, και αφού μας το ανακοίνωσαν μας ρίχνουν και ένα ότι όσοι εργάζονται σε ουσιώδεις υπηρεσίες μπορούν να μετακινούνται! Ποιες είναι οι ουσιώδεις υπηρεσίες; Άστα να πάνε. Χιλιάδες απορίες. Και αφού το λένε αυτό, μετά από ώρες μας ανακοινώνουν ότι όσοι θα διακινούνται από και προς τις επαρχίες θα πρέπει να έχουν τεστ κορωνοϊού διάρκειας. Δηλαδή, ένας μεροκαματιάρης ή ένας συνταξιούχος, που έχει ραντεβού με τον γιατρό του στην πρωτεύουσα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 60 ευρώ για να υποβληθεί στο τεστ; Και αφού άρχισαν όλοι να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται, τσουπ και πάλι το Υπουργείο, δεύτερο και καταϊδρωμένο ανακοινώνει ότι τα τεστ για τους εργαζόμενους θα γίνουν δωρεάν. Όπως καταλαβαίνετε από οργάνωση και προγραμματισμό είμαστε πρώτοι!

Βασικά εταράξαμε όλοι! Η ψυχολογία του κόσμου έχει καταρρακωθεί! Μας έκαναν κουρέλι. Ζητήσατε αγαπητοί αξιωματούχοι του κράτους τη συνεργασία μας για να τα καταφέρουμε! Ναι, να τα καταφέρουμε! Και εμείς αυτό θέλουμε! Καθορίστε μια σωστή πολιτική, ξεκάθαρη χωρίς χιλιάδες ερωτηματικά! Απαντάτε και κανένα τηλέφωνο του κόσμου να ξέρει τι να κάνει! Όχι μια έτσι και μια αλλιώς!

Υ.Γ. Ο αυτόματος πιλότος ελπίζω να καταφέρει να μας προσγειώσει όλους με ασφάλεια! Και, που ξέρετε, ίσως καταφέρει να φέρει μαζί του και τον Άγιο Βασίλη!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6