Τα αποτελέσματα έρευνας για τη «Ποιότητα Ζωής στη Λεμεσό», που διεξήγαγε την περίοδο Δεκεμβρίου – Μαρτίου η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία για τη Λεμεσό παρουσιάστηκαν σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι Λεμεσιανοί χαίρονται και απολαμβάνουν τα έργα υποδομής που έγιναν στην πόλη τους στο παραλιακό μέτωπο τα προηγούμενα χρόνια αλλά αναζητούν στροφή στην ανάπτυξη με περισσότερο πράσινο, αναβάθμιση μέσα στο αστικό κέντρο και τις συνοικίες καθώς και την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων τους όπως η καθαριότητα, οι χώροι στάθμευσης, τα αντιπλημμυρικά έργα, το κυκλοφορικό και η κατάσταση των πάρκων.

Ο αρχιτέκτονας Γιάννης Αρμεύτης παρουσίασε τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας για την Λεμεσό σε σχέση με την βιώσιμη ανάπτυξη ενώ αναφέρθηκε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με έργα υποδομής για μια πράσινη Λεμεσό , περιλαμβανομένου του Μητροπολιτικού Πάρκου, τις πράσινες διαδρομές, το Πάρκο Ακταίας Οδού και την ενίσχυση του αστικού πρασίνου.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη του αστικού κέντρου, τις συνοικίες διαδρομής, τις πεζοδρομήσεις και τους ποδηλατοδρόμους, καθώς και την ενοποίηση των ευρύτερων χώρων, αρχαιολογικών και περιβαλλοντικών,.

Η ποιοτική έρευνα, καταδείχνει ότι οι Λεμεσιανοί προβληματίζονται για την μορφή της ανάπτυξης, την οποία θέλουν
να συνεχιστεί αλλά με όρους βιωσιμότητας, δηλαδή μια πράσινη πόλή με την ύπαρξη περισσότερων ευκαιριών απασχόλησης.