Τη συζήτηση του θέματος της προώθησης του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις ύψους €1 δις στην αυριανή συζήτηση των αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ζητά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου, λέγοντας ότι η καθυστέρηση ψήφισης του νομοσχεδίου θα ήταν «έγκλημα».

«Με την παρούσα επιστολή σας διαβιβάζω αίτημα του Δημοκρατικού Συναγερμού όπως στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίας προστεθεί ως θέμα για συζήτηση το νομοσχέδιο που εκκρεμεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και αφορά τις κρατικές εγγυήσεις, ώστε να βρεθεί ο τρόπος να οδηγηθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση πριν από τη διάλυση της παρούσας Βουλής», αναφέρει ο κ. Νεοφύτου στην επιστολή του την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.

Όπως σημειώνει, «θεωρούμε το θέμα των κρατικών εγγυήσεων ως ύψιστης σημασίας και ένα εργαλείο που θα προσφέρει ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο διανύουμε».

Το νομοσχέδιο αυτό «θα θωρακίσει παράλληλα τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων σε όλους τους τομείς της κυπριακής οικονομίας και θεωρούμε έγκλημα εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων να καθυστερήσει η ψήφισή του» λέει ο κ. Νεοφύτου και καταλήγει: «Ακόμα και κλειστή να ήταν η Βουλή, εμείς πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είχε ανοίξει για να συζητήσει και να εγκρίνει τις κρατικές εγγυήσεις».