Συζητήσεις για να ανοίξει ένα νέο οδόφραγμα στην περιοχή της Μιας Μηλιάς διεξάγονται στην δικοινοτική επιτροπή για τα οδοφράγματα, μετά από αίτημα της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του σταθμού μας «Όταν η εβδομάδα τελειώνει» ο συντονιστής της ελληνοκυπριακής πλευράς για τα θέματα των οδοφραγμάτων στην δικοινοτική επιτροπή Γιώργος Κασουλίδης ο οποίος επεσήμανε ότι εκκρεμούν και κάποια αιτήματα από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Όπως ανέφερε υπάρχει αίτημα από την πλευρά μας για να ανοίξει ένα πέρασμα για τους κατοίκους της Αθηένου με το Πυρόι καθώς επίσης να υπάρξει και μια διευθέτηση για την ακριτική περιοχή του Κάτω Πύργου, για να μπορούν να μεταβαίνουν οι πολίτες στην Πάφο μέσω των Κοκκίνων.

Παράλληλα ο κύριος Κασουλίδης ανέφερε ότι μετά από εισήγηση της ελληνοκυπριακής πλευράς συζητείται και το θέμα να γίνουν και κάποιες βελτιώσεις στο οδόφραγμα στον Άγιο Δομέτιο όπως η διαπλάτυνση του δρόμου, να ανοίξει ακόμα ένα σημείο διέλευσης ενώ ταυτόχρονα μελετάται να υπάρξει και ένας σχεδιασμός για διέλευση των πεζών και των ποδηλατιστών από το οδόφραγμα.

Σύμφωνα με τον κύριο Κασουλίδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από Κύπριους όσο και από ξένους για να περάσουν στα κατεχόμενα και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το 2022 είχαμε 6 εκατομμύρια διελεύσεις.