Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος διαβεβαιώνει ότι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν επαγγελματίες υγείας, που αποτρέπουν πολίτες να εμβολιαστούν, δεν έχουν ξεφύγει από την προσοχή του, τονίζοντας ότι εκεί και όπου, μετά από την δέουσα διερεύνηση, διαπιστωθεί ότι υπάρχει παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Επαγγελματικής Δεοντολογίας, τότε ακολουθούνται οι νενομισμένες διαδικασίες από τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου με αφορμή τη νέα κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών Covid-19, ιδιαίτερα ανάμεσα στον ανεμβολίαστο πληθυσμό, τονίζει εκ νέου πως ο ΠΙΣ, ως ο επιστημονικά Ανώτατος Θεσμικός Φορέας της ιατρικής κοινότητας της Κύπρου, συστήνει  ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό έναντι της νόσου Covid-19.

Επίσης, συνεχίζει με ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση να ενισχύει τις προσπάθειες της πολιτείας να αναχαιτίσει τη νέα φάση της πανδημίας.

Σημειώνει, επίσης, πως «ο μαζικός εμβολιασμός και η ενίσχυση του προγράμματος είναι αυτή τη στιγμή το ισχυρότερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας».