Το θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων εξετάστηκε το πρωί σε Σύσκεψη Αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων στη Βουλή. Όπως πληροφορείται ο σταθμός μας, αποφασίστηκε να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή πρόταση για σύσταση ειδικής ad hoc επιτροπής, η οποία θα εξετάσει το θέμα της περιβόητης λίστας Γιωρκάτζιη και ευρύτερα το θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.

Η Επιτροπή αυτή θα συσταθεί στη βάση του άρθρου 73 του Συντάγματος που προνοεί τη σύσταση Ειδικών Επιτροπών, κάτι αντίστοιχο δηλαδή που είχε γίνει και με την Επιτροπή που είχε συσταθεί για τον Φάκελο της Κύπρου.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσο χρόνο θα χρειαστεί η Επιτροπή που θα συσταθεί να χειριστεί το όλο ζήτημα. Στόχος του Προέδρου της Βουλής, είναι η Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι το τέλος Ιουλίου. Την ερχόμενη Παρασκευή έχει οριστεί νέα σύσκεψη αρχηγών πριν από την Ολομέλεια, η οποία αναμένεται να καταλήξει στους όρους εντολής της Επιτροπής καθώς και στους βουλευτές που θα την απαρτίζουν.

Δημήτρης Στρατής