Σε συστάσεις προς το κοινό με στόχο την ορθή προετοιμασία για ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών από τον καύσωνα προέβη η Πολιτική Άμυνα, καθώς η Κύπρος αναμένεται να επηρεαστεί από το κύμα υψηλών θερμοκρασιών από την Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Άμυνα καλεί το κοινό να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις και τις βαριές σωματικές εργασίες κάτω από τον ήλιο. Συμβουλεύει επίσης να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα για πολλή ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να αποφεύγονται χώροι όπου επικρατεί συνωστισμός.

Καλεί, ακόμα, το κοινό, να φορεί δροσερά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να προστατεύει το κεφάλι με καπέλο και να φορεί γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

Η κατανάλωση μικρών και ελαφρών γευμάτων, πλούσιων σε φρούτα και λαχανικά και φτωχών σε λίπη, καθώς και η κατανάλωση άφθονου νερού και χυμών φρούτων και λαχανικών συστήνεται από την Πολιτική Άμυνα, η οποία καλεί επίσης να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά και οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Η Πολιτική Άμυνα καλεί επίσης το κοινό να χρησιμοποιεί τεχνητά μέσα αερισμού (ανεμιστήρες) ή σύστημα κλιματισμού και να απευθύνεται σε γιατρό για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως να παρουσιαστούν. Τέλος, καλεί το κοινό να μεριμνά για συγγενικά ή άλλα κοντινά πρόσωπα που είναι ηλικιωμένα ή χρήζουν φροντίδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ