Σύσκεψη με οργανωμένα σύνολα, με θέμα την πάταξη της διαφθοράς, θα έχει ο Προέδρος Αναστασιάδης στο προεδρικό μέγαρο σήμερα, στις 10.15 το πρωί.

Όπως έχει δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Κυριάκος Κούσιος οι απόψεις που θα εκφραστούν από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις στη σύσκεψη και αυτές που εκφράστηκαν από πολιτειακούς φορείς στη σύσκεψη που προηγήθηκε, θα αποτελέσουν τις οριστικές προτάσεις που θα εξαγγείλει δημοσίως ο Πρόεδρος τις επόμενες των ημερών.

Στο μεταξύ η Πλατφόρμα ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΕΛΟΣ και η Κίνηση ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ανακοίνωσαν ότι έχουν αρνηθεί συμμετοχή στη σύσκεψη προσθέτοντας πως οι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες αυτού του τόπου έχουν χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προσθέτουν πως έχουν καταθέσει δημόσια τις προτάσεις τους που αφορούν στην παραίτηση των πολιτικών αξιωματούχων που ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα στην έκδοση διαβατηρίων, τον άμεσο τερματισμό του επενδυτικού προγράμματος, τη μη αποδοχή νέων αιτήσεων και την εξέταση των αιτήσεων που εκκρεμούν από ανεξάρτητη επιτροπή.

Τονίζουν δε πως η μόνη επιλογή που έχει μια κυβέρνηση που σέβεται την Δημοκρατία είναι να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί άμεσα.