Εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους των Πολεμιδιών η ομώνυμη κτηνοτροφική περιοχή, αφού πολλά κτηνοτροφικά υποστατικά εξακολουθούν να λειτουργούν εκεί, παρόλο που έχει αποφασιστεί προ πολλού η μετακίνησή τους.

Όπως κατήγγειλαν πολίτες στον σταθμό μας, τα κόπρανα των ζώων έχουν κατέβει στα πακέτα των δρόμων της περιοχής και από εκεί καταλήγουν στις οικιστικές περιοχές.

Ο δήμαρχος Kάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το πρόβλημα και τόνισε πως θα λυθεί μόνο με τη μετακίνηση της κτηνοτροφικής περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί αυτό, ο δήμαρχος είπε πως στα μέσα Μαρτίου η τοπική αρχή θα έχει ακόμη μία συνάντηση με το υπουργείο Γεωργίας, κατά την οποία ευελπιστεί ότι θα δρομολογηθούν οι αναγκαίες ενέργειες για να λυθεί το μακροχρόνιο αυτό πρόβλημα.

Για να γίνει η μετακίνηση των μεγάλων κτηνοτροφικών υποστατικών στο Βατί όπως έχει αποφασιστεί, θα πρέπει να κατασκευαστεί δρόμος, τα σχέδια του οποίου έχουν εγκριθεί από την πολεοδομία, αλλά και να δημιουργηθούν υποδομές για νερό και ρεύμα στην περιοχή.

Ο κ. Αναστασίου επισήμανε ότι κάποια μικρότερα κτηνοτροφικά υποστατικά θα μεταφερθούν σε άλλες κτηνοτροφικές περιοχές στην επαρχία Λεμεσού, όπου υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι.

Χρυστάλλα Νικολάου