Σύσκεψη για πυροσβεστικά ελικόπετρα συγκάλεσε την ερχόμενη Δευτέρα, ο Υπουργός Γεωργίας προκειμενου να ενημερωθεί για τα θέματα ασφάλειας.

Ο Υπουργός Πέτρος Ξενοφώντος μιλώντας το μεσημερι στην τηλεόραση του ant1 ανέφερε πως θα συσταθεί νέα ομάδα ελέγχου με ειδικούς στο αντικείμενο και πως τίποτα δεν θα πετάξει αν δεν ελεχθεί.

Το Υπουργείο Γεωργίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σε σχέση με αναφορές σε δημοσιεύματα σχετικά με την ασφάλεια των ελικοπτέρων πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, σε συνέχεια της παρουσίασης της Ειδικής Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναφορικά με τη Διαχείριση των Συμβάσεων των Πτητικών Μέσων Πυρόσβεσης στη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης.

Επισημαινει δε ότι η ασφάλεια των πτητικών μέσων πυρόσβεσης είναι υψίστης σημασίας και η διαφύλαξή της αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Γεωργίας,

Καθώς και ότι προς την κατεύθυνση αυτή, ο Υπουργός Γεωργίας, έχει συγκαλέσει σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα, όπου θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της ασφάλειας των πτητικών μέσων και η ετοιμότητα διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου η οποία αρχίζει την 1η Μαΐου και λήγει την 31η Οκτωβρίου.

Τέλος, σημειώνεται ότι πάγια πολιτική του Υπουργείου είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συμμόρφωση στις συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή.