Με στόχο την επαναλειτουργία των δημοσίων νοσηλευτηρίων σε περιβάλλον κορωνοϊού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης το πρωί με εκπροσώπους των ΟΚΥΠΥ, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ, ΠΑΣΥΔΥ Ιατρών, ΠΑΣΥΔΥ Νοσηλευτών, ΠΑΣΕΣΙ, παρουσία του υπουργού Υγείας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σε δηλώσεις του χθες στο ΚΥΠΕ, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε ότι υπάρχει πλάνο για την επαναλειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Σημείωσε ότι αυτό το πλάνο θα τεθεί επί τάπητος κατά τη σημερινή σύσκεψη.

«Θα αναλυθεί το πώς θα λειτουργούν πλέον τα δημόσια νοσηλευτήρια σε περιβάλλον κορωνοϊού. Υπάρχει βραχεία νοσηλεία, όπου χειρίζονται τα περιστατικά του κορωνοϊού, αλλά κάποια νοσοκομεία θα λειτουργούν μεικτά και θα έχουν τμήματα που θα χειρίζονται τον κορωνοϊό και τμήματα που θα είναι καθαρά από κορωνοϊό», επεσήμανε ο υπουργός.

Εξάλλου, με βάση διατάγματα που θα εκδώσει το υπουργείο Υγείας, θα επιτρέπονται τα προγραμματισμένα ραντεβού καθώς και η διενέργεια προγραμματισμένων εγχειρήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ