Νέες συσκέψεις πραγματοποιούνται σήμερα στο Προεδρικό για επίλυση των προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια μετά και τις έντονες επικρίσεις που δέχεται ο ΟΚΥΠΥ από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, αλλά και από διευθυντικά στελέχη του ίδιου του οργανισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει στις 9.30 το πρωί συνάντηση με την ηγεσία της ομοσπονδίας ασθενών και θα ακολουθήσει στις 11 και 30 συνάντηση με εκπροσώπους των κυβερνητικών γιατρών και των νοσηλευτών.

Χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε τρόπους επίλυσης των προβλημάτων με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, Μάριο Παναγίδη, και τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του οργανισμού, Κρίστη Λοϊζίδη.

Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος και χρονοδιαγράμματα για ζητήματα τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, τη στελέχωση των νοσηλευτηρίων, τα απογευματινά ωράρια και τα προβλήματα στις Πρώτες Βοήθειες

Ο Πρόεδρος ζήτησε από τον ΟΚΥΠΥ να ετοιμάσει και να του αποστείλει επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.