Είναι πρωτοφανούς έντασης η σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέφερε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο διεθνολόγος, δημοσιογράφος Γιάννης Ιωάννου σημειώνοντας ότι πρόκειται για την χειρότερη κλιμάκωση μέχρι στιγμής με ενεργότερη εμπλοκή της Τουρκίας με πολλούς μισθοφόρους από τη Συρία.

Και οι Αρμένιοι και οι Αζέροι το πληρώνουν με λουτρό αίματος, συμπλήρωσε.

Η λύση είναι η αναγνώριση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών, τόνισε η τέως ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους η οποία εκτίμησε ότι θα υπάρξει κάποιας μορφής λύση του προβλήματος.

Σημείωσε ότι στην πράξη θα υπάρξει de facto το Αρτσάχ στην περιοχή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ πρέπει να αφεθεί να αποφασίσει για την τύχη του.

Ερωτηθείσα θέμα των αποκαλύψεων του Al Jazeera η πρόεδρος της Αλληλεγγύης ανέφερε ότι ο Δημήτρης Συλλούρης εξελέγη με την Αλληλεγγύη αλλά από την πρώτη μέρα είπε ότι θα επιτελέσει τα καθήκοντα του ως υπερκομματικός Πρόεδρος της Βουλής και πλέον δεν έχει σχέση με το Κίνημα.

«Ζητούμε την παραίτηση του για διευκόλυνση της κατάστασης όπως έχει εξελιχθεί μετά τα δημοσιεύματα του Al Jazeera» τόνισε και σημείωσε ότι δεν μπορεί αυτό το πρόγραμμα της «πώλησης» διαβατηρίων να το λυμαίνεται μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων που διακυβερνά αυτό τον λαό.