Στους 69 ανήλθε ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα, Δευτέρα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 69 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, οι 4 βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης.

Οι 24 από τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Αναφοράς μεταφέρθηκαν από διάφορα Ιδρύματα.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 80 πρόσωπα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο «για τήρηση των μέτρων που εξαγγέλλονται κατά καιρούς από το Υπουργείο Υγείας, δηλαδή να φορούν τη μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και γενικά να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής».

Ταυτόχρονα απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ προς το προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς, αφού, παρά το γεγονός ότι εργάζεται εδώ και μήνες και έχει πάθει υπερκόπωση, εντούτοις συνεχίζει την εργασία του με τον ίδιο ζήλο και φροντίζει με αγάπη τους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο. Παρά την κούραση που αισθάνεται το προσωπικό, εντούτοις δεν έπαψε ποτέ να δείχνει το φιλότιμο και την έγνοια του για τους νοσηλευόμενους».

Η κ. Χατζηγιάννη παρέπεμψε επίσης στα λόγια του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σύμφωνα με τα οποία «την εποχή της πανδημίας μένουμε διαιτώμενοι εις την οικία μας, στραβοπατούντες από δωμάτιον εις δωμάτιον, ως ποταμιαία καβούρια, αλιβάνιστοι, αλειτούργητοι, ακοινώνητοι, με την ελπίδα ότι σύντομα θα ανθρωπέψουμε και πάλι…».