Στους 67 ανήλθε ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 67 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, οι 5 βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης.

Οι 23 από τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Αναφοράς μεταφέρθηκαν από διάφορα Ιδρύματα.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 87 πρόσωπα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

H Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη, κάλεσε μέσω του ΚΥΠΕ τον κόσμο όπως «τηρεί τα μέτρα που εξαγγέλλει το Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των οποίων η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η ακολουθία των κανόνων υγιεινής».

Εκφράζοντας «θερμές ευχαριστίες προς το προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς», η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό εργάζεται με ζήλο εδώ και μήνες, ωστόσο, παρά την υπερκόπωση που αισθάνεται και το γεγονός ότι έχει μέρες αν όχι και μήνες να βρεθεί με την οικογένειά του, εντούτοις συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, αυταπάρνηση και αυτοθυσία να περιθάλπει τους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου».

Πρόσθεσε ακόμα πως «το προσωπικό του Νοσοκομείου «επιτελεί καθημερινά ένα πολύ σπουδαίο έργο και υπερβάλλει εαυτόν, προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που του έχει ανατεθεί».