Συνολικά 52 παράτυποι μετανάστες, που επέβαιναν σε σκάφος ανοικτά της Λάρνακας, μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 6 το πρωί τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν ανοικτά της Λάρνακας σκάφος, στο οποίο επέβαιναν παράτυποι μετανάστες.
 
Σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισαν το σκάφος, ενώ παράλληλα έγινε αντιληπτή αλιευτική τράτα στην οποία επέβαιναν πέντε άτομα.
 
Στην Αστυνομία ηγέρθησαν υποψίες ότι ενδεχομένως τα πέντε άτομα να μετέβησαν στη περιοχή για να βοηθήσουν το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες και με τη συνοδεία του σκάφους της Λιμενικής, η αλιευτική τράτα οδηγήθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας.
 
Τα πέντε άτομα, τέσσερις αλλοδαποί και ένας Κύπριος, ανακρίθηκαν από την Αστυνομία χωρίς, ωστόσο, να προκύψει οτιδήποτε εναντίον τους.
 
Γύρω στις 11.30 το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες οδηγήθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας από το σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «Ναυκράτης» και λήφθηκαν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες και πρωτόκολλα για προστασία από τον κορωνοϊό.
 
Οι μετανάστες εξετάστηκαν για κορωνοϊό και έγινε καταγραφή των στοιχείων τους.  
 
Συνολικά  στο σκάφος επέβαιναν 52 άτομα, 28 άνδρες, 8 γυναίκες και 16 ανήλικα παιδιά από τη Συρία και το Λίβανο και, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην Αστυνομία, πλήρωσαν ο κάθε ένας από χίλια δολάρια για να αγοράσουν τη βάρκα και ένα GPS και έθεσαν ως προορισμό τους την Κύπρο.
 
Στη συνέχεια, οι μετανάστες με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.
 
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εντοπίστηκε σκάφος που πιθανώς να μεταφέρει παράτυπους μετανάστες.
 
Το σκάφος βρίσκεται σε διεθνή χωρικά ύδατα και παρακολουθείται από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ