Πρωτοβουλία με στόχο την έκτακτη ενίσχυση της  στελέχωσης των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης με τις αυξημένες εισαγωγές ασθενών με Covid-19, ανέλαβε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ, η Διεύθυνση του Οργανισμού είχε επικοινωνία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η παρούσα κατάσταση στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού και η ανάγκη συμβολής ολόκληρης της ιατρικής κοινότητας στην προσπάθεια αντιμετώπισής της.
 
Η ανταπόκριση του ΠΙΣ ήταν θετική και άμεση, αφού κάλεσε τα μέλη του να στηρίξουν τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις προσπάθειες του ΟΚΥπΥ για προάσπιση της υγείας των πολιτών σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης.
 
Για την αύξηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συζητήθηκε και η πιθανή παροχή κινήτρων προς τους ιατρούς.
 
Ο ΟΚΥπΥ και ΠΙΣ έδωσαν λεπτομέρειες στον Υπουργό Υγείας για την πρόταση κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
 
Πρωταρχικός στόχος του ΟΚΥπΥ ήταν και παραμένει η διασφάλιση της υγείας των πολιτών, μέσω της αδιάκοπης παροχής υψηλής ποιότητας φροντίδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ