Φωτογραφία αρχείου

Δεν εκφράζονται έντονες ανησυχίες από την επιδημιολογική ομάδα για την πανδημία στην Κύπρο, ωστόσο η κατάσταση παρακολουθείται, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τα μέλη της ομάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για αυστηροποίηση ή χαλάρωση των μέτρων που είναι σε ισχύ.

Όπως ανέφερε, στις 24 του μήνα το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέλθει ξανά και, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση και τις συστάσεις των επιδημιολόγων, θα ληφθούν και αποφάσεις για την περίοδο του Πάσχα.

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αναφοράς την Παρασκευή.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου ενώ ακολούθως μετέβη στα γραφεία του ΟΑΥ όπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Όπως είπε, ήθελε να εκφράσει στους λειτουργούς του οργανισμού τις ευχαριστίες της πολιτείας για όσα πρόσφεραν τον τελευταίο καιρό στον κυπριακό λαό.

Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε ακολούθως και το Εμβολιαστικό Κέντρο στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης.

Σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι όλα κυλούν ομαλά και με βάση το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και, όπως τόνισε, αν συνεχιστούν όλα απρόσκοπτα, τότε μέχρι τα μέσα Μάϊου θα εμβολιαστούν όλοι οι Κύπριοι πολίτες άνω των 45 ετών.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα μέχρι τον Ιούνιο να ανοίξει εντελώς η οικονομία μας.

Όσον αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι η κυβέρνηση έδρασε έγκαιρα και έχει ήδη παραγγείλει εμβόλια για πληθυσμό 2 εκατομμυρίων.

Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Πρόεδρος είπε ότι εύλογα ανησυχούν οι πολίτες, και πρόσθεσε ότι αναμένουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και αναλόγως θα ενεργήσουν».

Ο Πρόεδρος ρωτήθηκε και για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα στην πύλη εμβολιασμού και εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός της ημέρας θα διορθωθεί.

Ερωτηθείς για την μη έλευση -μέχρι στιγμής- εμβολίων κατά του κορωνοϊού από το Ισραήλ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος το απέδωσε σε διαδικαστικά προβλήματα και πολιτικά “εμπόδια” και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή στη γείτονα χώρα “είναι υπό διαμόρφωση μια νέα κυβέρνηση.”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάντως, τόνισε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται.