Γυναίκα ηλικίας 55 ετών συνελήφθη στην Ολλανδία και μεταφέρθηκε στην Κύπρο, ύστερα από συνεργασία της Αστυνομίας, με τις Αρχές της Αυστρίας και της Ολλανδίας, για διερευνώμενη υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «η 55χρονη καταζητείτο από τις Αρχές της Δημοκρατίας, οι οποίες εξέδωσαν εναντίον της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση από το ΤΑΕ Λάρνακας υπόθεσης διαδικτυακής απάτης. Η γυναίκα εντοπίστηκε στην Ολλανδία στις 25 περασμένου Ιουνίου και συνελήφθη με το ευρωπαϊκό ένταλμα, ενώ μετά από δικαστική διαδικασία, οι Αρχές της χώρας ενέκριναν το αίτημα για έκδοση της στην Κύπρο».

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στην Ολλανδία από όπου χθες Παρασκευή, συνόδευσαν αεροπορικώς την ύποπτη και έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας σήμερα νωρίς τα ξημερώματα. Η γυναίκα συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης η διαδικτυακή απάτη φέρεται να διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2019, εις βάρος εταιρείας που εδρεύει στη Λάρνακα, και σχετική καταγγελία υπέβαλε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, η Διεύθυνση της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ακόμα ότι «σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο ΤΑΕ Λάρνακας, για αγορά προϊόντων από εταιρεία που εδρεύει σε χώρα της Ευρώπης, η εταιρεία προέβη μέσω τράπεζας στην Κύπρο, σε έμβασμα χρηματικού ποσού πέραν των 21 χιλιάδων ευρώ, σε τράπεζα που εδρεύει στην Αυστρία, όπως της ζητήθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail. Ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι, τόσο ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο έγινε το έμβασμα, όσο και το e-mail που έλαβε η κυπριακή εταιρεία για την πληρωμή των χρημάτων στον ύποπτο λογαριασμό, δεν ανήκαν στην εταιρεία από την οποία η εταιρεία παρήγγειλε προϊόντα».

Μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το ΤΑΕ Λάρνακας, σε συνεργασία με τις Αρχές της Αυστρίας, βάσει Ευρωπαϊκής εντολής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι δικαιούχος του ύποπτου τραπεζικού λογαριασμού στην Αυστρία, είναι γυναίκα ηλικίας 55 ετών.

Σημειώνεται ότι τον συντονισμό της συνεργασίας και επικοινωνίας με τις Αρχές της Αυστρίας και της Ολλανδίας, είχε διεξάγει η Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (ΔΕΕ-ΔΑΣ) του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

πηγή ΚΥΠΕ

Φώτο: αρχείου