Η Αστυνομία συνέλαβε τις πρωινές ώρες στη Λεμεσό τον  43χρονο από το Μαρόκο, ο οποίος είχε δραπετεύσει την περασμένη Κυριακή, όταν μεταφέρθηκε για παροχή ιατρικής βοήθειας από τα κρατητήρια Πάφου στο νοσοκομείο της πόλης.

Η σύλληψή του έγινε στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα της Λεμεσού, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας.

Η Αστυνομία αξιολόγησε πληροφορίες και βρήκε τα ίχνη του καταζητούμενου, ο οποίος είχε “γυρίσει” τη μισή Κύπρο στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τις αστυνομικές έρευνες που ήταν σε εξέλιξη σε όλο το νησί. Διαπιστώθηκε, συγκεκριμένα, ότι το αυτοκίνητο που έκλεψε έξω από το Νοσοκομείο Πάφου και με το οποίο διέφυγε, το εγκατέλειψε λίγο αργότερα, έκλεψε δεύτερο με το οποίο μετέβη στην περιοχή της Ορόκλινης και από εκεί μετέβη στην επαρχία Λεμεσού, όπου και συνελήφθη λίγο μετά τις 4 ξημερώματα σήμερα.

Ο αλλοδαπός είχε μεταφερθεί συνοδεία αστυνομικών στο Νοσοκομείο Πάφου από τα κρατητήρια, μετά από παράπονα του ότι ήταν άρρωστος. Εκεί κατάφερε να αποδράσει, σπρώχνοντας τους αστυνομικούς φρουρούς του και κλέβοντας αυτοκίνητο από παρακείμενο χώρο, παρά το γεγονός ότι έφερε χειροπέδες. Ο ύποπτος είχε αρχικά συλληφθεί στην Αμμόχωστο για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών και επανασυνελήφθη από το ΤΑΕ Πάφου όταν προέκυψε μαρτυρία ότι σκόπιμα οδήγησε το όχημά του στις 5 Αυγούστου εναντίον δύο ατόμων στην Πάφο, ηλικίας 42 και 29 ετών, λόγω προσωπικών διαφορών με ένα εξ αυτών.