Γυναίκα ηλικίας 55 ετών από την Ουκρανία συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φερόμενης επίθεσης εναντίον μελών μιας συγκέντρωσης Ρώσων πολιτών, τη Δευτέρα, κρατώντας μαχαίρι.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «γύρω στις 21.30 το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου, 20 περίπου, άνδρες, γυναίκες και παιδιά από την Ρωσία συγκεντρώθηκαν σε ανοικτό οικόπεδο απέναντι από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Λάρνακα, με στόχο να πραγματοποιήσουν ειρηνική πομπή με αυτοκίνητα εντός της πόλης για να γιορτάσουν την δημιουργία της ρωσικής σημαίας».

Πρόσθεσε ότι «πριν την έναρξη της αυτοκινητοπομπής μετέβη στο σημείο μια γυναίκα ηλικίας 55 από την Ουκρανία, η οποία κρατώντας μαχαίρι κινήθηκε απειλητικά εναντίον των συγκεντρωθέντων, μιλώντας στην μητρική της γλώσσα. Από τις κινήσεις της γυναίκας φαινόταν ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης με αποτέλεσμα να επέμβουν μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στον χώρο και να την συλλάβουν».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή «η γυναίκα αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για να κατηγορηθεί για τα αυτόφωρα αδικήματα που διέπραξε».

Η διερευνόμενη υπόθεση αφορά κοινή επίθεση, μεταφορά μάχαιρας εκτός κατοικίας, μέθη, ανησυχία, συμπεριφορά διασάλευσης της ειρήνης και οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, αδικήματα που διαπράχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου στη Λάρνακα. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ