Για τα διερευνώμενα αδικήματα της απόπειρας φόνου και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς μαχαιριού εκτός οικίας, συνελήφθη άνδρας ηλικίας 38 ετών, κάτοικος επαρχίας Λευκωσίας, ο οποίος τραυματίστηκε το πρωί της Πέμπτης στην προσπάθεια του να διαφύγει από χώρο υποδοχής ξενοδοχείου στον Πρωταρά.

Όπως ανέφερε ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «εναντίον του 38χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απόπειρας φόνου και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς μαχαιριού εκτός οικίας και συνελήφθη γύρω στις 12 σήμερα το μεσημέρι. Αύριο Παρασκευή ο 38χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του».

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης γύρω στις 7.45 το πρωί της Πέμπτης, λήφθηκε πληροφορία στο Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων (ΚΕΜ) Αμμοχώστου για τραυματισμένο πρόσωπο, 41 ετών στην αυλή της οικίας του στον Πρωταρά. Ταυτόχρονα γύρω στις 8.15 το πρωί λήφθηκε πληροφορία ότι σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο στον Πρωταρά υπήρχε άντρας, 38 ετών ο οποίος είχε στην κατοχή του μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας ο 38χρονος άντρας άρχισε να τρέχει διαμέσου του χώρου του ξενοδοχείου, στη συνέχεια εξήλθε στην αυλή του ξενοδοχείου και ακολούθησε μια πορεία υπερπηδώντας διάφορα περιτοιχίσματα με αποτέλεσμα να καταλήξει στο κενό από ύψος τεσσάρων μέτρων και να τραυματιστεί. Τα δύο άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδούλου «ο 41χρονος φέρει πολλαπλά ανοικτά τραύματα στο θώρακα, στην πλάτη, στην κοιλιά, στο λαιμό και στο πρόσωπο. Έγινε εισαγωγή του στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείο Αμμοχώστου και αφού σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας/Κέντρο Τραύματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας».

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του 38χρονου «αυτός φέρει ανοικτό κάταγμα δεξιού ποδιού και αναμένεται να εισαχθεί αργότερα σήμερα στο χειρουργείο».

Όπως είπε κ. Θεοδούλου «τα αίτια που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 41χρονου δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής». «Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου επικεντρώνονται στην αναζήτηση μαρτυρίας από κλειστά κυκλώματα βιντεο-παρακολούθησης στην περιοχή» ενώ «και τα δύο πρόσωπα είναι γνωστά στην Αστυνομία» συμπλήρωσε.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ