Στα ίχνη της σπείρας που τηλεφωνούσε σε ηλικιωμένες γυναίκες και ζητούσε χρήματα για να εγχειρίσει γιατρός το παιδί τους, που είχε κτυπήσει, φαίνεται να βρίσκεται η αστυνομία, μετά την σύλληψη χθες 57χρονου στη Λευκωσία.

Ο 57χρονος ο οποίος τέθηκε το πρωί υπό οκταήμερη κράτηση φαίνεται να είναι το πρόσωπο το οποίο εισέπραττε τα χρήματα από τα θύματα, και στην συνέχεια τα μετέφερε σε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένα πρόσωπο  επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με 77χρονη κάτοικο της επαρχίας Λευκωσίας, της συστήθηκε ως ορθοπεδικός ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου και της ανάφερε ότι η κόρη της, είχε σπάσει το πόδι της, βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση και χρειαζόταν άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, φέρεται να της ανάφερε ότι χρειαζόταν να καταβληθεί το χρηματικό ποσό των €90,000 για τη χειρουργική επέμβαση.

Την ώρα της επικοινωνίας του αγνώστου, παρουσιαζόμενου γιατρού, με την 77χρονη, εμφανίστηκε η κόρη της στο σπίτι, οπότε αντιλήφθηκαν την απάτη και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Όταν ο άγνωστος άντρας επανήλθε με τηλεφώνημά του καθορίστηκε το ραντεβού, όπου η 77χρονη θα του παρέδιδε τα χρήματα.

Ο χώρος της συνάντησης καθορίστηκε προαύλιο εκκλησίας στην Λακατάμια, και στο σημείο έσπευσαν υπό κάλυψη αστυνομικοί και συνέλαβαν τον 57χρονο.

Ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι για λογαριασμό τρίτου προσώπου, εισέπραξε χρήματα σε τρεις ακόμη διαφορετικές περιπτώσεις τα οποία και μετέφερε σε άλλη χώρα.

Πρόκειται για τις υποθέσεις που δημοσιοποιήθηκαν από την αστυνομία όπου άγνωστοι κατάφεραν με το ίδιο κόλπο να αποσπάσουν από τρεις ηλικιωμένες γυναίκες τα χρηματικά ποσά, των 9, 8,5 και 60 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα τηλεφωνήματα των δραστών προς τα θύματα γίνονταν από το εξωτερικό και οι αστυνομικές έρευνες θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες.

Η αστυνομία καλεί το κοινό να είναι προσεκτικό γιατί η δράση των επιτήδειων μπορεί να συνεχιστεί.