Στη σύλληψη 54χρονου, προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα πιο πάνω αδικήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2024.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από καταγγελίες πολιτών, στα επαρχιακά Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, Λάρνακας, Λευκωσίας και Πάφου, ότι έπεσαν θύματα απάτης τύπου «πυραμίδα». Σύμφωνα με τους παραπονούμενους, διαδικτυακή πλατφόρμα επενδύσεων, στην οποία είχαν εγγραφεί και επενδύσει χρήματα, τέθηκε εκτός λειτουργίας και δεν μπορούσαν να κάνουν ανάληψη τα χρήματα, που είχαν επενδύσει.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 54χρονου, βάσει της οποίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Ο 54χρονος εντοπίστηκε χθες βράδυ, συνελήφθη δυνάμει του δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.