Στη σύλληψη 52χρονου κατοίκου Λεμεσού προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία που δόθηκε μέσω Europol και η σύλληψη έγινε μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε εναντίον του 52χρονου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι εναντίον του 52χρονου διερευνώνται τα αδικήματα της απόκτησης ή κατοχής παιδικής πορνογραφίας, της απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία και της διανομής, διάδοσης ή μετάδοσης παιδικής πορνογραφίας.

Στην Αστυνομία δόθηκε πληροφορία μέσω Europol, σύμφωνα με την οποία συγκεκριμένος χρήστης λογαριασμών σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ανέβασε στο διαδίκτυο και απέστειλε σε άλλους χρήστες, μεγάλο αριθμό αρχείων εικόνας σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ακολούθως, από τις έρευνες που διεξήγαγε ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 52χρονου, βάσει της οποίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι ο 52χρονος εντοπίστηκε σήμερα στη Λεμεσό από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και συνελήφθη δυνάμει του δικαστικού εντάλματος. Στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε ως τεκμήριο, για να τύχει δικανικών εξετάσεων. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επίσης δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο σκληροί δίσκοι.

Ο 52χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα εξαήμερης κράτησης. Ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.