Στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας μεταφέρθηκαν οι Κοινοτάρχες Μιτσερού και Αγροκηπιάς, οι οποίοι συνελήφθησαν νωρίς το πρωί, καθώς παρεμπόδισαν εκσκαφέα, που έφθασε στην περιοχή Μιτσερού, να ξεκινήσει εργασίες για την εγκατάσταση εργοστασίου ασφαλτικού. 

Μιλώντας στον σταθμό μας, από το σημείο της διαμαρτυρίας, ο Κοινοτάρχης Αρεδιού, Ιωάννης Ιωάννου, ανέφερε ότι μετέβησαν στην περιοχή, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, ωστόσο «φαίνεται ότι η αστυνομία έχει διαταγές να μας συλλάβει όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ιωάννου εξήγησε ότι οι δύο κοινοτάρχες που συνελήφθησαν το πρωί, έφθασαν πρώτοι στην περιοχή και ανέφερε ότι η αστυνομία τους συνέλαβε να για να μην καλέσουν τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους να μεταβούν στον χώρο.

Ανέφερε παράλληλα ότι σημειώθηκαν κάποιες μικροεντάσεις με την αστυνομία, και ότι στο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή 200 άτομα περίπου.

Ο κοινοτάρχης Αρεδιού σημείωσε ακόμη ότι λόγω της διαμαρτυρίας έχει κλείσει ο δρόμος Κάτω μονής – Αγίου Ιωάννου.

Στον σταθμό μας μίλησε και το μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Κοινότητες εν Δράσει, Άντρη Βασιλείου, η οποία καταδίκασε τα γεγονότα και τη σύλληψη των κοινοταρχών, ενώ κατήγγειλε υπέρμετρη βία από την πλευρά των αστυνομικών εναντίον των διαμαρτυρομένων.

Παρά την προκλητικότητά της, η Αστυνομία δεν θα μας φιμώσει, ανέφερε παράλληλα η κ. Βασιλείου, σημειώνοντας ότι δεν είναι ούτε εγκληματίες ούτε τρομοκράτες. «Είμαστε άνθρωποι που διεκδικούμε το δικαίωμα μας να ζούμε σε έναν καθαρό και υγιές περιβάλλον», ανέφερε η κ. Βασιλείου.