Η Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κομμάτων που συνήλθε σήμερα, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, συζήτησε την επικείμενη κατάθεση της δέσμης των νομοθετημάτων για αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού και τη διαδικασία εξέτασής τους από τη Βουλή και αποφάσισε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και, ενδεχομένως, με συμμετοχή των μελών άλλων Επιτροπών το πρωί της Παρασκευής και συνεδρία της Ολομέλειας το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Η Σύσκεψη Αρχηγών πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Η συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο.

Αύριο στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη κοινοβουλευτικών κομμάτων και αρμόδιων Υπουργών, για επισκόπηση των νομοθετημάτων της κυβέρνησης, τα οποία θα εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει νωρίτερα την ίδια μέρα.

Την Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα, θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής σε κλειστή, ολιγόλεπτη συνεδρία, για να ψηφίσει τα νομοσχέδια σε νόμους και να εγκρίνει τους κανονισμούς που δυνατόν να περιλαμβάνονται στη δέσμη των νομοθετημάτων.

Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Βουλής, Πάρη Ποταμίτη, η συνεδρία της Ολομέλειας θα διεξαχθεί με λήψη όλων των μέτρων προφύλαξης.