Συνέρχεται στις 10 το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τρία θέματα στην ατζέντα.

Το θέμα της Αμμοχώστου, το μεταναστευτικό και τα μέτρα που εφαρμόζει η Κύπρος σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κορωνοϊού είναι τα τρία αυτά θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίας του Εθνικού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΚΥΠΕ, λόγω της συζήτησης για τον κορωνοϊό, στη συνεδρία θα συμμετάσχει εκτάκτως και ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίας, θα υπάρξει ενημέρωση από κυβερνητικής πλευράς σε σχέση με το Κυπριακό και ειδικότερα για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με το θέμα της Αμμοχώστου, υπό το φως των τοποθετήσεων της τουρκικής πλευράς για το θέμα αυτό.

Επίσης θα συζητηθεί το ζήτημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο και θα υπάρξει ενημέρωση αναφορικά με την αντιμετώπισή του.

Κατά τη συνεδρία θα υπάρξει ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης για τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως η προσωρινή αναστολή λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων και οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου στη Δημοκρατία.

ΚΥΠΕ