Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, παρά το Πεντάκωμο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς είναι διαχειρίσιμη.

H φωτιά ξέσπασε μετά από μηχανική βλάβη οχήματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού και επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, από τη φωτιά στο όχημα, που καταστράφηκε ολοσχερώς, δεν τραυματίστηκε οποιοσδήποτε.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα των σταθμών Λεμεσού και Λάρνακας, της ΕΜΑΚ, του Τμήματος Δασών καθώς και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Κεττή, η Πολιτική Άμυνα σε συνεργασία με την Αστυνομία ανέλαβαν να εκκενώσουν κάποιες μεμονωμένες κατοικίες στην Ακτή του Κυβερνήτη.

Λόγω της πυρκαγιάς, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού έχει κλείσει και στις δύο κατευθύνσεις. Κλειστός είναι επίσης και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού, στο ύψος της Ακτής του Κυβερνήτη.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς που προτίθενται να κινηθούν προς Λεμεσό, ΝΑ ΜΗΝ μεταβούν στο σημείο, γιατί υπάρχει μεγάλη συμφόρηση και μεγάλες ουρές αναμονής των οχημάτων, τόσο στον αυτοκινητόδρομο προς Λεμεσό, όσο και στον παλιό δρόμο λόγω της πυρκαγιάς.