Συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των βλημάτων από την περιοχή που το Σάββατο συνετρίβη το αεροσκάφος Antonov, έξω από την Καβάλα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άτομα.

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών, ενώ οι Αρχές αυτή την ώρα καλούνται να συνθέσουν το παζλ της τραγωδίας, ρίχνοντας φως σε κάθε στοιχείο. Από σήμερα το πρωί, ξεκίνησαν οι έρευνες των πυροτεχνουργών, οι οποίοι θα εξετάσουν το χώρο σε ακτίνα 500 – 1.000 μέτρων, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλα τα βλήματα θα απομακρυνθούν από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας.

Η διαδικασία θα πάρει αρκετές ημέρες, ενώ έχουν ήδη δημιουργηθεί δύο ασφαλείς δίοδοι, ώστε να προσεγγίσουν την περιοχή.

Η ΥΠΑ έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα στοιχεία της πτήσης του αεροσκάφους Antonov και σύμφωνα με αυτά, το αεροσκάφος, από τη στιγμή που ο πιλότος ανέφερε στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Μακεδονίας πως αντιμετωπίζει πρόβλημα, χάθηκε από τα ραντάρ και προσέκρουσε φλεγόμενο στο έδαφος σε μόλις 10 λεπτά.

Στο μεταξύ διάβημα στη Σερβία θα πραγματοποιήσει άμεσα ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι αναφορικά με την ανάγκη πρότερης  ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για τη φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το διάβημα γίνεται κατόπιν εντολής του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια