
Για δέκα περίπου λεπτά σημειώνονταν εκρήξεις από την φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ σε μεταλλική αποθήκη που βρισκόταν σε χωράφι στο Ζακάκι και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.
Από τις εκρήξεις εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση 30 μέτρων περίπου μεταλλικά αντικείμενα και ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΤΑΕ Λεμεσού Λεύτερη Κυριάκου, μετά από τις εξετάσεις από τον πυροτεχνουργό της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι οι εκρήξεις οφείλονταν σε κροτίδες και άλλα εύφλεκτα υλικά, τα οποία βρίσκονταν εντός της μεταλλικής αποθήκης.
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού εντόπισαν τον διαχειριστή του χωραφιού ο οποίος στην κατάθεση του ανέφερε ότι έχει αρκετό καιρό να εισέλθει στην αποθήκη που βρίσκεται εντός του χωραφιού, ενώ δήλωσε άγνοια για τις κροτίδες και τα πυροτεχνήματα.
Από την φωτιά η μεταλλική αποθήκη καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ καταστράφηκαν και δύο αυτοκίνητα τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα και σε μη χρησιμοποιήσιμη κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό.
Σύμφωνα με τον κύριο Κυριάκου, από την σκηνή έχουν παραληφθεί αρκετά τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις σε μια προσπάθεια να προκύψουν στοιχεία που να συνδέουν κάποιον επιστημονικά με την υπόθεση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι εντός το χωραφιού, καλλιεργούνταν λαχανικά και δόθηκαν οδηγίες στον γεωργό που τα φύτεψε να καταστραφούν.