Στη λήψη καταθέσεων από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο πρώην εστιατόριο στον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνο, κατά την ώρα που διαπράχθηκε η πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα ληστεία προχθές το βράδυ, προχωρούν με εντατικό ρυθμό οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή ο ιδιοκτήτης του υποστατικού κατονόμασε παρευρισκόμενους μέσω των καταθέσεων των οποίων η αστυνομία προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τις συνθήκες της ληστείας και να εντοπίσει τους δράστες.

Η ίδια πηγή ανέφερε πάντως πως τα πρόσωπα με τα οποία έχουν μιλήσει μέχρι τώρα οι ανακριτές παρουσιάζονται επιφυλακτικά και ολιγόλογα.

Ελπιδοφόρο για τους ανακριτές είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν πολλά τεκμήρια στη σκηνή, τα οποία θα εξεταστούν εξονυχιστικά.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε ότι έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις, ενώ δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες προς τους ανακριτές της ειδικής ομάδας που συστάθηκε.

Εξέφρασε την ελπίδα από τις επιστημονικές εξετάσεις στα τεκμήρια να εντοπιστεί μαρτυρία που θα καταδεικνύει τους δράστες.

Ο Χρίστος Ανδρέου επισήμανε ότι δεδομένο είναι ότι ότι οι δράστες γνώριζαν για τη συγκεκριμένη ιδιωτική συνάντηση, καθώς και ότι μιλούσαν ρωσικά.

Πρόσθεσε πως σε αυτό το στάδιο διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα και δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πάρτι, αλλά υπάρχουν και πληροφορίες ότι διεξαγόταν τζόγος, χωρίς αυτό να έχει διασταυρωθεί.

Σχολίασε δε, πως είναι η πρώτη φορά που έχουμε αυτού του είδους ληστεία με τέτοιο βαθμό βιαιότητας και ως προς τον τρόπο που έχει γίνει, γεγονός που χαρακτήρισε ανησυχητικό.

Ως προς το ακριβές χρηματικό ποσό που κλάπηκε, είπε πως θα υπάρξει εικόνα, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των παρευρισκoμένων.