Συνεχίζονται οι έρευνες το πρωί της Τρίτης για τον εντοπισμό του δεύτερου πιλότου του Φάντομ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε χθες το πρωί στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Στην περιοχή επιχειρούν σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα μικρό πλωτό αλλά και ιδιωτικά σκάφη. Οι δυνάμεις «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή που έχουν οριοθετήσει για τον εντοπισμό του κυβερνήτη. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και η περισυλλογή θαλάσσιων συντριμμιών, με μεγάλα κομμάτια να έχουν ήδη βουλιάξει, καθώς πρόκειται για έναν αρκετά βαθύ σημείο.

Παράλληλα, ξεκινά η έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών της μοιραίας πτώσης.

Σημειώνεται ότι με εντολή του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί της Δευτέρας, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Αναφορικά με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε ότι «ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου υποσμηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ