Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάβο Γκρέκο και Αγίας Νάπας, με στόχο τον εντοπισμό μετανάστη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε στην θάλασσα για να βγει κολυμπώντας στην στεριά.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι τρεις βάρκες με τους παράτυπους μετανάστες έφτασαν στα 2 ναυτικά μίλια από την ακτή.

Στη μία από τις τρεις βάρκες προέκυψε πρόβλημα στην μηχανή, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων μεταναστών, ο μετανάστης που αγνοείται βούτηξε στην θάλασσα και από εκείνη την ώρα αγνοείται.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος πτητικά και πλωτά μέσα διάσωσης.

Τα εναέρια μέσα διάσωσης σταμάτησαν λόγω σκότους τις πτήσεις, ενώ τα πλωτά μέσα συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή.

Πραγματοποιήθηκαν πεζές περιπολίες στην ακτή από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου χωρίς να εντοπιστεί το οτιδήποτε. 

Οι έρευνες θα συνεχιστούν κατά την διάρκεια της νύκτας. Αύριο πρωί θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση ανάλογα και με τις πληροφορίες που λαμβάνονται από τις καταθέσεις των διασωθέντων παράτυπων μεταναστών.

Στην επιχείρηση, τον συντονισμό της οποίας έχει το ΚΣΕΔ συμμετέχουν η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχωστου, το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία με ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ