Συνελήφθη σήμερα από την Αστυνομία, το ένα εκ των τεσσάρων προσώπων, για οποία εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι μετείχαν στην ομάδα κουκκουλοφόρων που επιτέθηκε εναντίον 24χρονου και 30χρονου σε σωματείο στη Μισιαούλη και Καβάζογλου στη Λεμεσό.

Το πρόσωπο που συνελήφθη είναι ηλικίας 31 ετών ενώ εξακολυθούν να καταζητούνται ακόμη 3 πρόσωπα 28, 30 και 23 χρόνων.

Ως γνωστό για την επίθεση συνελήφθηκε και τέθηκε υπό 8ήμερη κρατηση 20χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του κουκούλα και μία σκισμένη φανέλα της ΑΕΛ.

Από θύματα της επίθεσης των κουκουλοφόρων στο σωματείο ο 24χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας με κρανιοεγκεφαλική αιμορραγία και κατάγματα μετωπιαίου οστού, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, του τοποθετήθηκε πλατίνα και πλέον η κατάσταση του περιγράφεται σοβαρη αλλα εκτός κινδύνου.

Ο 30χρονος αφού έτυχε περιθαλψης στο νοσοκομείο Λεμεσού πήρε εξιτήριο.

Ο επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου με τον οποίο επικοινώνησε το Κανάλι 6, επιβεβαίωσε ότι στη σκηνή της επίθεσης βρέθηκε ένα ρόπαλο με καρφιά.

Για τη διερεύνηση της επίθεσης όσο και της εφόδου που προηγήθηκε από κοκκουλοφόρους σε πολυκατοικία πλησίον του οικήματος του ΣΥΦΙ του Απόλλωνα στα 4 φανάρια, που δημοσιοποίησε χθες ο σταθμός έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα.

Ο κ. Κυριάκου διαβεβαίωσε πως συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ερευνες και εξετάσεις από το ΤΑΕ Λεμεσού και για τα δύο περιστατικά, εξού και εντοπίσθηκαν μέχρι στιγμής 5 άτομα που σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν εμπλοκή.

Πρόσθεσε πως για την επίθεση στην πολυκατοικία δεν προέκυψαν μεχρι στιγμής στοιχεία που να δικαιολογούν συλλήψεις, ωστόσο διενεργήθηκαν επιστημονικές εξετάσεις στη σκηνή σε μια προσπάθεια τα ταυτοποιηθούν κάποιοι εκ των κουκκουλοφόρων που επεδραμαν σ’ αυτήν.

Όπως μετέδωσε χθες το Κανάλι 6 κουκουλοφόροι από το Σύνδεσμο Φιλάθλων, εισέβαλαν σε πολυκατοικία στην περιοχή, παραβίασαν πόρτα διαμερίσματος, ειχέιρησνα να παραβιάσουν άλλες δύο και απειλούσαν να βάλουν φωτιά σε ενοίκους, με το πρόσχημα ότι κάποιος τους βιντεογραφούσε από μπαλκόνι.

Κάτοικοι της περιοχής επανήλθαν σήμερα με μήνυμα στην πρωϊνη ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, αναφλεροντας πως τα παιδιπα τους φοβούνται να εξέλθουν της πολυκατοικίας. Ερωτούν δε γιατί δεν μεταβαίνει στην περιοχή η ΜΜΑΔ όταν ειδοποιούνται πως κάτω από τα παράθυρα τους βρίσκονται 50 κουκκουλοφόροι και ρίχνουν γκαζάκια με βενζίνη στα αυτοκίνητα τους; Καθώς και γιατί δεν συλλαμβάνουν αυτούς τους κουκκουλοφόρους πριν γίνει κάτι κακό;

Οι παραπονούμενοι αφήνουν αιχμές για το ότι δεν έτυχε ευρείας δημοσιότητας το περιστατικό στην πολυκατοικία στα 4 φανάρια, τη στιγμή που υπάρχουν γραπτές καταγγελίες.

Από πλευράς αστυνομίας θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν αντίποινα για το ξυλοδαρμό των δύο οπαδών και ήδη έχουν ενεργοποιηθεί επιπρόσθετα περίπολα σε σημεία που σχετίζονται με τους οργανωμένους οπαδούς στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε χθες στο Κανάλι 6 ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ο αρχηγός αστυνομίας είχε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία της αστυνομίας στη Λεμεσό κατά την οποία αποφασίστηκαν μέτρα που δεν θέλησε να αποκαλύψει.

Η εφημερίδα Πολίτης έγραψε σήμερα ότι επίκειται ειδική επιχείρηση που θα αφορά ελέγχους σε χώρους που συναθροίζονται οπαδοί του Απόλλωνα και της ΑΕΛ.