Συνεχίζουν να μαίνονται ανεξέλεγκτα αρκετά μέτωπα της πυρκαγιάς από την περιοχή της Δοράς μέχρι και τα Κούκλια, ενώ τιτάνιο αγώνα συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης
 
Η Αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις από πάρα πολλά άτομα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, που πιστεύεται ότι οφείλεται σε εμπρησμό.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κοινοτάρχης Δοράς ανέφερε ότι αντιλήφθηκε την πυρκαγιά που βρισκόταν πολύ κοντά στο χωριό μετά τις 2.30 τα ξημερώματα και αποφάσισε να προχωρήσει στην εκκένωση για προληπτικούς λόγους.

Μαζί με την Αστυνομία και την Πολιτική Άμυνα χτυπούσαν από πόρτα σε πόρτα και κατάφεραν να μαζέψουν τους κατοίκους στην πλατεία. Στη συνέχεια τους μετέφεραν στην είσοδο του χωρίου, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να τους μεταφέρουν εκτός αφού στο μεταξύ αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιά στο χωριό.
 
Στο μεταξύ, αγώνα με τις φλόγες δίνουν οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης με πέραν των 30 πυροσβεστικών οχημάτων με τα πληρώματα τους, προωθητές γαιών, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέα Κεττή, το μέτωπο Αρχιμανδρίτας είναι στην επιχειρησιακή ευθύνη του Τμήματος Δασών . Όσο αφορά τα μέτωπα Μούσερε και Δορά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, είπε ο κ. Κεττής στο ΚΥΠΕ, επιχειρεί με 5 και 7 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους.
 
Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, στις συγκεκριμένες περιοχές,  δεν κινδυνεύουν πλέον κατοικίες και επιπλέον εργάζονται και προωθητές γαιών για διάνοιξη οδών των επίγειων δυνάμεων, η Πολιτική Άμυνα και το Ταμείο Θήρας.

Τα εναέρια μέσα συνέχισε, είναι στο σχέδιο Ικαρος. Έχουν δε, σημείωσε, αυξηθεί σε 9 με το ένατο να συντονίζει, όπως είπε.  Δυστυχώς συμπλήρωσε ο κ. Κεττής υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και για αυτό οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται.

ΚΥΠΕ