Για δεύτερη συνεχή νύχτα σημειώθηκαν σποραδικά και μικρής έκτασης επεισόδια με νεαρούς Άραβες διαδηλωτές να αναμετρώνται με ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Οι νεαροί έριχναν πέτρες, βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα κατά ισραηλινών αστυνομικών, που απαντούσαν με ρίψη δακρυγόνων.

Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια πυροδότησε η χθεσινή σύλληψη 14 νεαρών Αράβων διαδηλωτών σε συνοικίες της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ ύστερα από επεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στον προαύλιο χώρο του Τεμένους Αλ-Άκσα και μετέπειτα στην περιοχή γύρω από την Πύλη των Λεόντων.

Νωρίτερα χθες, και ενώ η είδηση των συλλήψεων 14 Παλαιστινίων εκ μέρους των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας μεταδόθηκε από τα αραβικά ΜΜΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου με χθεσινή ανακοίνωσή του καταδίκασε «τα επανειλημμένα επεισόδια που σημειώνονται στο Τέμενος Αλ-Άκσα» προσθέτοντας ότι «η συνέχεια προβοκατόρικων ενεργειών στα Ιερά Προσκυνήματα του Ισλάμ θα αυξήσουν την ένταση και θα πυροδοτήσουν την βία», επιρρίπτοντας ευθύνες στην ισραηλινή πλευρά».

Η αιγυπτιακή ανακοίνωση ανέφερε για τις χθεσινές συλλήψεις ότι αποτελούν «μία σοβαρή εξέλιξη που μειώνει περαιτέρω τις πιθανότητες εξεύρεσης μίας δίκαιης και συνολικής επίλυσης του παλαιστινιακού προβλήματος επί τη βάσει της αρχής ‘δύο έθνη-δύο κράτη’».  Επικρίθηκε επίσης «η επιβολή περιορισμών στην διακίνηση.