Αργά το απόγευμα ή αύριο το πρωί αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τη δειγματοληψία για κορωνοϊό που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάφο. Σήμερα μέχρι τις 11 το πρωί είχε ληφθεί δείγμα από 137 άτομα ενώ η δειγματοληψία συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Τα αποτελέσματα αναμένονται για τα πρώτα 186 δείγματα που λήφθηκαν το Σάββατο. Χτες προσήλθαν για να τους ληφθεί δείγμα άλλα 202 πρόσωπα. 

Σε δηλώσεις του για την εξέλιξη της διαδικασίας, ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε ότι ορισμένοι από τους πολίτες που προσήλθαν για τη δειγματοληψία ήταν φοβισμένοι, πράγμα λογικό με όσα ακούν και με την ψυχολογία που έχουν αυτή την περίοδο.

Σε λειτουργία το κέντρο διαλογής στο ΓΝ Πάφου

Σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, τέθηκαν το Σάββατο σε λειτουργία τόσο η ομάδα νοσηλείας ύποπτων περιστατικών όσο και το κέντρο διαλογής. Μέχρι χθες το απόγευμα δύο ύποπτα κρούσματα παρουσιάστηκαν στο κέντρο διαλογής. Πρόκειται για ασθενή ο οποίος τελικά εισήχθη στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών για περαιτέρω διερεύνηση αλλά και για μια 70χρονη γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Στο μεταξύ, στα καθήκοντά του επέστρεψε σήμερα μετά από δύο εβδομάδες ο διευθυντής του ΓΝ Πάφου, Δρ. Σπύρος Γεωργίου, αφού το δεύτερο τεστ στο οποίο υπεβλήθη βγήκε αρνητικό.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γεωργίου εξέφρασε ετοιμότητα να συνδράμει τα μέγιστα μαζί με τους συναδέλφους του επαγγελματίες υγείας του νοσοκομείου στην πλήρη λειτουργία του. Επεσήμανε ακόμη ότι μέχρι τις 13 Απριλίου ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για το νοσοκομείο, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μέχρι τότε θα αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση και θα έχουν επιστρέψει από την απομόνωση και οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές.