Συνεχίζουν σήμερα, για δεύτερη ημέρα, τη διαμαρτυρία τους στον χώρο όπου προορίζεται να γίνει το εργοστάσιο ασφαλτικού στο Μιτσερό, οι κάτοικοι των κοινοτήτων που επηρεάζονται, εν αναμονή συνάντησής τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κοινοτάρχης της Αγροκηπίας, Σωτήρης Κυριάκου, ανάφερε στο ΚΥΠΕ ότι νωρίς το πρωί ήταν περίπου 100 άτομα στον χώρο. Ο ίδιος ήταν ανάμεσα στα άτομα που διανυκτέρευσαν στο σημείο.

«Ξύπνησα ευχάριστα, είδα 100 άτομα μπροστά μου», είπε, προσθέτοντας ότι μέχρι τη 1 τα ξημερώματα «είχε πάρα πολύ κόσμο» στο σημείο.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι πολύς κόσμος διέκοψε τις διακοπές του για να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία. «Έχει πολύ κόσμο σε διακοπές, και άλλοι που εργάζονται, είμαστε ευχαριστημένοι με τον κόσμο που είναι εδώ», πρόσθεσε. Είπε ακόμη ότι «είναι φιλικό το περιβάλλον» μεταξύ των κατοίκων και των μελών της Αστυνομίας που είναι στον χώρο.

«Είναι μεγάλη ησυχία, αναμένουμε να μας πάρουν από το Προεδρικό», είπε ο κ. Κυριάκου.

Απαντώντας σε ερώτηση, κατά πόσον επικοινώνησαν με το γραφείο του Προέδρου, είπε ότι μέχρι χθες το απόγευμα επικοινωνούσαν και ότι οι αρμόδιοι είναι ενημερωμένοι και θα ενημέρωναν τον Πρόεδρο, «για να κάνει την κίνηση αυτή τη στιγμή, της αναστολής για να μην αναγκαστούμε να κλείσουμε τον δρόμο».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχουν θετική ανταπόκριση από το Προεδρικό.

Ο κ. Κυριάκου, είπε ότι επιμένουν σε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη γιατί, όπως είπε, υπήρξε παραπληροφόρηση όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Είπε ακόμη ότι δεν θέλουν να βγουν στους δρόμους, «να δημιουργούμε περαιτέρω προβλήματα, διότι μπορεί τα λατομεία να υπολειτουργούν τώρα γιατί αρχίζουν οι διακοπές αλλά μην ξεχνάτε έχουμε 70 πλήρεις αναπτύξεις μαζί με δύο σφαγεία που τροφοδοτούν την αγορά». Κάτι τέτοιο, είπε, θα επηρεάσει την αγορά αλλά και τους κτηνοτρόφους και είναι γι΄ αυτό τον λόγο που δεν έκαναν κάποια κινητοποίηση το Πάσχα, μετά από θερμή παράκληση των κτηνοτρόφων.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για προστασία από την ζέστη και θα συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους μέχρι τελικής δικαίωσης. Είπε ότι το ασφαλτικό σήμερα «είναι η ταφόπλακα», για την περιοχή.

«Μας πνίγει το δίκαιο για να είμαστε εδώ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε, γιατί πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κοινότητες που επηρεάζονται – Μιτσερού, Κάτω Μονής, Αγροκηπιάς, Αγίου Ιωάννη, Αρεδιού, Μαλούντας, Μενοίκου, Ορούντας, Αγίας Μαρίνας, Αγίου Επιφανείου, Καλού Χωριού και Κλήρου – είχαν δηλώσει την ετοιμότητά τους την προηγούμενη εβδομάδα, να κλείσουν «απροειδοποίητα και επ’ αόριστον», όποτε κριθεί απαραίτητο, τον δρόμο Αγίου Ιωάννη – Κάτω Μονής.